- 2 chifle
- 2 felii mozzarella
- 2 felii ardei gras
- 2 măsline
- 1 linguriţă unt
- 1 lingura paste de tomate
- 2 linguri brânză de vaci
- 1 linguriţă chimen
- 1.2 ceapa
- sare
Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa rasă şi puţină sare.
Se taie pe orizontală chiflele, dar nu de tot, ca să nu se desprindă cele două jumătăţi una de alta. Se scoate cu ajutorul unei linguriţe o parte din miezul chiflelor, cu grijă, ca să nu se rupă jumătăţile. Se umplu chiflele cu amestecul de brânză. Peste acesta, în zona tăieturii se pune mai întâi o felie de mozzarella şi peste ea o felie mai mică de ardei sau gogoşar.
Se presează uşor cele două jumătăţi, în aşa fel încât să se lipească, dar să nu iasă brânza de vaci pe margine, să se vadă doar mozzarella şi ardeiul. Se ung chiflele cu pasta de tomate. Din mozzarella se pun 2 rondele deasupra şi peste acestea se aşează jumătăţi de măsline în loc de ochi.
Se ţin în cuptorul încălzit dinainte, 10 minute, apoi se servesc pe frunze de salată.