6 porţii - 90 minute
- 400g făină
- 2 ouă
- 300g ciuperci de pădure mai mici
- 300g roşii
- 150g caşcaval
- 100g unt
- câteva frunze de busuioc
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- puţin oregano
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Se amestecă făina cu ouăle şi cu puţină sare. Apoi se adaugă atâta apă câtă este necesară pentru obţinerea unui aluat mai tare. Aluatul se frământă 10 minute şi apoi se lasă o jumătate de oră la rece, acoperit cu o folie de plastic. După acest timp se întinde o foaie cât mai subţire care se lasă 10 minute la uscat. Apoi se rulează şi se taie tăiţeii cu lăţimea de 1 - 1,5 cm. Se împrăştie tăiţeii pe un şervet şi se lasă la uscat.
Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie în cubuleţe. Se călesc într-o tigaie în 30g unt şi 2 linguri ulei, împreună cu ceapa tăiată cât mai mărunt şi cu usturoiul pisat. După 10 minute, se adaugă ciupercile tăiate în felii, oregano, sare şi piper după gust. Se călesc toate la foc mic şi dacă sosul scade prea mult, se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se fierb tăiţeii în apă sărată în care se adaugă şi 1 lingură ulei, apoi se strecoară.
Se unge cu unt un vas termorezistent în care se aşază un strat de tăiţei. Peste aceştia se pun câteva cubuleţe de unt şi un strat de ciuperci şi roşii călite. Deasupra lor se pune alt strat de tăiţei peste care se toarnă ciupercile şi roşiile rămase.
Peste acestea se rade caşcaval şi se pun câteva cubuleţe de unt. Se acoperă vasul cu folie aluminată şi se ţine la cuptor pentru câteva minute, până când caşcavalul se topeşte. Se ornează la servire cu busuioc tăiat.