4 porţii, 20 minute
- 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm
- 100g bacon
- 12 frunze de dafin
- 1 căţel de usturoi
- 2 rămurele de rozmarin
- 8 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un castron împreună cu uleiul, frunzele de rozmarin, sare şi piper proaspăt măcinat. Se amestecă bine compoziţia şi se lasă la rece pentru o jumătate de oră.
Se curăţă ciupercile şi se şterg bine cu un şervet umed. Fiecare ciupercă se înfăşoară într-o felie de bacon şi apoi se înşiră câte două pe băţul de frigăruie, alternându-le cu foi de dafin. Se stropesc frigăruile bine cu ulei şi se prăjesc la grătar. Se servesc stropite cu marinata ţinută la rece, ca garnitură lângă carne de pui, vită sau cu mămăligă.