- 700g file de şalău
- 100g făină
- 4 linguri seminţe de mac
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 150ml ulei
- 2 lămâi
- ± sare, piper
Curăţă fileul de şalău, spală-l bine în apă rece, lasă-l să se scurgă şi şterge-l cu un şervet de bucătărie, apoi tăvăleşte-l prin făină. Amestecă într-un vas seminţele de mac cu coaja de lămâie rasă, boiaua de ardei, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură de ulei, sare şi piper, după gust. Presară cu acest amestec fileurile de şalău şi presează bine, astfel încât amestecul să se lipească bine de fileuri. Încinge bine uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peştele la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşte fileurile de şalău cu pâine prăjită şi cu maioneză. Ornează farfuria cu feliuţe de lămâie şi cu frunze de pătrunjel verde.