4 porţii 90 minute
- 1 pui
- 100ml ulei
- 200g ficăţei de pui
- 150g caşcaval
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 linguriţă rasă scorţişoară pudră
- 4 cuişoare
- 2 fire rozmarin
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Curăţă puiul, pârleşte-l la flacăra aragazului pe toate părţile, apoi cu grijă pentru a nu rupe pielea, scoate pieptul împreună cu oasele acestuia. Dezosează-l şi carnea toac-o mărunt cu cuţitul.
Toacă şi ficăţeii, dar în bucăţele ceva mai mari. Pune carnea şi ficatul într-un castron, adaugă caşcavalul dat pe răzătoarea mare, oul, pesmetul, scorţişoara, coaja rasă şi zeama de lămâie, rozmarinul şi pătrunjelul, tocate mărunt, şi potriveşte de sare şi piper. Omogenizează bine şi cu acest amestec umple puiul presând bine, apoi coase-l cu aţă alimentară sau prinde-l cu scobitori.
Unge puiul cu ulei şi presară-l cu sare şi piper. Pune-l într-o tavă, aşezându-l ca şi cum ar sta în fund.
Pune tava în cuptorul încins şi coace-l la foc potrivit spre mare circa 65-70 de minute, stropindu-l din când în când cu ulei. Serveşte-l imediat ce-l scoţi din cuptor.
Ornează-l cu salată verde, rozmarin, pătrunjel şi cu felii de lămâie.