4 portii 45 minute
Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se îngălbenească, se adaugă zahărul şi boiaua şi se mai lasă la foc potrivit 5 minute. Se amestecă în vas, ca să nu se prindă. Se taie cartofii în rondele şi se adaugă peste ceapa caramelizată, se amestecă ingredientele, cu grijă, ca să nu se rupă rondelele de cartofi. Se mai lasă la foc 3 minute şi se serveşte pe un „pat” de frunze de salată verde, peste care s-a ras morcov.
•800g cartofi•2 linguri seminţe de chimen
•4 linguri ulei de măsline
•1 linguriţă boia de ardei dulce
•1 salată verde
•1 morcov
•4 cepe
•1 linguriţă zahăr
•±sare, piper