4 porţii - 70 minute
- 500g fasole albă fiartă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ţelină
- 1 sfeclă mai mică
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 3 fire de ceapă verde sau
1 fir de praz - 1 leg. mărar verde
- 2 căţei de usturoi
- 100ml ulei
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă hrean
- ±sare, piper
Se curăţă legumele şi se taie în cubuleţe cam de aceeaşi dimensiune. Se călesc acestea în ulei, împreună cu usturoiul pisat, ceapa verde tăiată mărunt, hreanul, sare, piper şi boia. Se toarnă legumele călite peste fasole şi se amestecă pentru omogenizare. Se presară cu mărar verde tăiat mărunt. Se poate servi rece sau caldă.
NOTĂ: Se mai pot adăuga, după dorinţă, măsline fără sâmburi sau boabe de porumb fiert.
În lipsa unui acord scris din partea
Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
Fasole albă cu legume.