Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 233 (8762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4952 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Preoții din Protopopiatul Rădăuți, alături de bătrânii singuri și defavorizați: O mână întinsă în Ziua Internațională a Vârstnicilor

În data de 1 octombrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor, preoții din Protopopiatul Rădăuți, însoțiți de doamna Strugariu Anca, asistent social în cadrul protopopiatului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au desfășurat o acțiune cu adevărat emoționantă și plină de compasiune. În semn de respect și solidaritate față de bătrânii din comunitate, în special cei singuri și defavorizați, aceștia au ales să își dedice ziua vizitând mai mulți vârstnici, oferindu-le nu doar ajutor material, ci și alinare sufletească, încurajându-i să își mențină credința și nădejdea. Mulți dintre vârstnici au mărturisit că nu doar hrana primită a fost importantă, ci simplu fapt că cineva și-a amintit de ei și le-au trecut pragul casei.

„Ne bucurăm că am putut aduce un strop de alinare acestor oameni care adesea se simt uitați și neglijați. Această zi este un prilej de a le arăta că nu sunt singuri, că Biserica îi are în grijă și că dragostea lui Hristos se manifestă prin fapte concrete”, a declarat unul dintre preoții implicați.

 

Implicarea Bisericii în viața comunității

Acțiuni de acest fel subliniază rolul esențial pe care Biserica Ortodoxă Română îl joacă în viața comunității, nu doar prin slujbele religioase, ci și prin activitățile filantropice. Protopopiatul Rădăuți, alături de celelalte protopopiate din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, este recunoscut pentru implicarea sa activă în sprijinirea celor aflați în nevoie, fie că este vorba de bătrâni, familii cu mulți copii sau persoane afectate de boli sau dezastre naturale.

Acțiunea preoților din Rădăuți de Ziua Internațională a Vârstnicilor vine ca un răspuns concret la chemarea Evangheliei de a-i ajuta pe cei în nevoie și de a promova valorile creștine ale iubirii, milei și solidarității. Într-o lume adesea grăbită și indiferentă la suferința celor de lângă noi, gesturile de acest fel sunt o mărturie a faptului că binele și compasiunea pot aduce lumină în viețile celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre.

Prin astfel de acțiuni, preoții nu doar că răspund nevoilor materiale și spirituale ale vârstnicilor, dar oferă și un exemplu de iubire necondiționată și grijă creștină, îndemnând întreaga comunitate să se implice și să nu îi uite pe cei care au nevoie de sprijinul nostru.

Pr. Andrei MOCANU

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoții din Protopopiatul Rădăuți, alături de bătrânii singuri și defavorizați: O mână întinsă în Ziua Internațională a Vârstnicilor.
 Vizualizări articol: 147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoții din Protopopiatul Rădăuți, alături de bătrânii singuri și defavorizați: O mână întinsă în Ziua Internațională a Vârstnicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei