Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 138 (8667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,976 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4612 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ne vorbesc părinții Bisericii

Cum S-a înălțat Domnul Hristos de pe pământ la Cer? Pe tine întrebarea asta te chinuie. Spune: „Domnul Înviat S-a înălțat din împărăția Sa pământească în Împărăția Sa Cerească prin puterea lui Dumnezeu” și fii liniștit – căci dacă te vei băga în adâncul cercetării tuturor tainelor lui Dumnezeu, vor începe să te chinuie și multe alte întrebări, cum ar fi: Cum S-a născut Hristos? Cum a umblat pe apă? Cum a scos duhurile și a vindecat bolile? Cum S-a schimbat la față? Cum a înviat morții? Cum a înviat El? Răspunsul la toate aceste întrebări este unul singur: toate acestea s-au întâmplat prin puterea Dumnezeiască a lui Hristos – și pace ție, și bucurie!

Nu este neîngăduită cercetarea tainelor Dumnezeiești, dar nici nu e recomandată celor care nu au atins înălțimea desăvârșitei încredințări în voia lui Dumnezeu, desăvârșitei credințe, dragoste, curății și smerenii. Origen a fost cel mai învățat om al vremii sale. Înarmat cu uriașe cunoștințe, atât lumești, cât și teologice, el a cutezat să se apuce de cercetarea celor mai subțiri taine ale ființei Dumnezeiești – și a căzut în rătăcire. Și Biserica a osândit învățăturile lui rătăcite. Despre el, Sfântul Simeon Nebunul pentru Hristos a zis: „Origen a intrat în mare, n-a mai putut să iasă din ea și s-a înecat în adânc”.

Este destul să știm despre Înălțarea Domnului ceea ce este scris în Evanghelie – iar acolo scrie: Și când i-a binecuvântat pe ei, S-a depărtat de la ei și S-a suit la Cer. Așadar, Hristos S-a înălțat la Cer, binecuvântându-i pe oameni. Prin aceasta, Domnul ne-a descoperit o mare învățătură practică: ne putem înălța cu duhul la Cer numai și numai binecuvântând pe aproapele nostru. Prin binecuvântare ne înălțăm, prin blestem cădem. Ce dăm, aceea și primim: dacă dăm binecuvântare, primim binecuvântare; dacă dăm blestem, primim blestem. Deci, condiția înălțării noastre duhovnicești este binecuvântarea.

(Episcopul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, volumul I, Editura Sophia, București, 2002,  pp. 271-272)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne vorbesc părinții Bisericii.
 Vizualizări articol: 284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vorbesc părinții Bisericii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei