Ingrediente:
- 6 ardei copți
- 2 cepe
- 4 roșii
- 5 linguri ulei
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură bulion
- 100 ml suc de roșii
- 100 g orez
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Opărim roșiile, le curățăm de pieliță și le tăiem mărunt. Separat, punem orezul la fiert într-o oală cu un praf de sare. După ce s-a fiert, nu-l scurgem de apă, îl lăsăm în apă în care a fiert, până aproape de final, cu o farfurie deasupra. Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit aurie adăugăm puțină apă, ardeii tăiați cuburi, sucul de roșii și bulionul. Se înăbușă vreme de 10 minute. Apoi adăugăm orezul, roșiile, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust. Le mai lăsăm pe foc câteva minute.