Ingrediente:
- 6 cartofi medii
- o mână de mălai
- rozmarin
- sare
- ulei de măsline
- piper
- 1 căpățână de usturoi
Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm bine și îi tăiem cubulețe, apoi îi punem la fiert în apă cu sare. Îi lăsăm vreme de 10 minute, apoi îi scurgem de apă. Încingem uleiul de măsline și adăugăm usturoiul feliat și rozmarinul. Le lăsăm pe foc timp de 1 minut. Cartofii îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ei adăugăm uleiul, rozmarinul și usturoiul. Presărăm o mână de mălai, amestecăm bine și dăm tava la cuptor vreme de 30 de minute, la 180 de grade, după ce am încins cuptorul. Din când în când amestecăm în cartofi pentru a se rumeni pe toate părțile.