joi, 12 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 240 (8464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5636 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rețetă mănăstirească

Ciorbă de perișoare cu ton

 

Ingrediente:

2 cepe

1 păstârnac

2 ardei roșii

2 morcovi

2 linguri orez

1l borș

2-3 roșii coapte

250g ton conservă

1 ceșcuță pesmet

1 ou

3-4 linguri smântână

1 ceapă mică

1 linguriță mărar verde

¼ linguriță sare

¼ linguriță piper

¼ linguriță oregano

1 legătură frunze de țelină

 

Se pun la fiert zarzavaturile curățate și tăiate mărunt, în 3 L de apă cu sare. Când sunt aproape fierte se adaugă orezul. Între timp se pregătesc perișoarele. Amestecăm tonul din conservă (scurs de ulei) cu oul bine bătut, pesmetul, ceapa și mărarul tăiate fin, sarea și condimentele și omogenizăm compoziția. Se poate adăuga și o lingură de orez. Dacă ni se pare prea moale, se mai adaugă puțin pesmet sau putina faina. Se modelează perișoarele pudrând mâinile cu făină și se rânduiesc pe un taler. Când zarzavaturile sunt fierte se adaugă borșul, se micșorează focul și se adaugă una câte una perișoarele. Se lasă să pâlpâie ciorba încă 10 minute. La sfârșit se presară frunzele de țelină fin tocate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețetă mănăstirească.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețetă mănăstirească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei