joi, 28 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 228 (8452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rețetă mănăstirească

Dovlecei umpluți cu brânză

Ingrediente:

12 dovlecei

400g brânză uscată

300g orez

5 cepe uscate

1 ceașcă ulei

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

2 cartofi

1 lingură unt

3 gălbenușuri de ou

2-3 lămâi

sare, piper

 

Se aleg dovlecei de mărime potrivită, se taie cotorul, se curăță de coajă și se scoate miezul cu grijă astfel încât să nu se spargă peretele. Se pudrează cu sare și se pun în strecurătoare cu gura jos să se scurgă. Dacă dorim, se pot căli pe toate părțile în două-trei linguri de ulei atât cât să se înmoaie puțin.

Se înăbușă ceapa în ulei, se adaugă piperul și verdeața, apoi orezul și o căniță de apă și se lasă câteva minute la foc mic până când orezul trage toată zeama. Dacă vrem să fie picanți, adăugăm puțin piper roșu iute. Se îndepărtează de pe foc și se adaugă brânza rasă pe răzătoarea mare.

Umplem dovlecii astfel încât să rămână loc pentru orezul care se mai umflă la fiert și acoperim cu un căpăcel construit din cartofi cruzi. Se așază dovleceii, în picioare, într-o cratiță cu pereții înalți, se adaugă apă fierbinte până la jumătatea dovleceilor și se lasă la foc mic aproximativ jumătate de oră, timp în care orezul se fierbe, iar zeama scade sub jumătate. Se scot cu grijă dovleceii și se așază într-un platou larg în care să încapă și sosul.

Cu zeama care a rămas în cratiță se face un sos. Se topește untul în restul de zeamă în care au fiert dovleceii. Se bat bine gălbenușurile cu sucul de la lămâi și se adaugă ușor peste zeamă, să nu se taie. Se lasă la foc mic să se lege, apoi se toarnă peste dovlecei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețetă mănăstirească.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețetă mănăstirească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei