Ingrediente:
1 kg fasole uscată
3 cepe mari
2 morcovi
1 căpățână țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
4 linguri ulei
1 lingură bulion
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
Sare, piper, cimbru
Se alege fasolea, se spală și se pune la fiert în apă rece. (Dacă fasolea este mai veche, se pune la înmuiat de seară în apă caldă). După 20 de minute se aruncă apa, se adaugă altă apă, legumele tăiate în două și sarea. Când legumele sunt fierte, se trece totul prin sită, cu zeamă cu tot. Se pune supa din nou la foc mic să mai dea câteva clocote.
Dacă este prea groasă, se mai adaugă apă fierbinte să se subțieze, uleiul și bulionul, piperul și cimbrul. La sfârșit se adaugă verdeața tăiată fin. Se servește cu crutoane, tăiate cubulețe din pâine mai veche și rumenite în 1-2 linguri de ulei și bine sărate și condimentate după gust. Se adaugă în supă la momentul servirii.