Ingrediente: 1 morcov, 1 păstârnac, 1 căpățână mică țelină, 2 cepe, 200 g frunzulițe de spanac, 4 linguri orez, 4 linguri apă, 1 lingură mălai, 2 cești iaurt, zeama de la o lămâie, 3 gălbenușuri de ou, sare, piper.
Mod de preparare
Se fierbe morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa, toate întregi, timp de ½ de oră, într-un litru de apă. Se scot zarzavaturile, se sărează și se piperează supa, se lasă la foc mic, iar când începe să fiarbă se adaugă orezul spălat. Se amestecă ușor, iar după 10 minute se ia de pe foc.
Într-un bol mic, se pun 4 linguri de apă, se adaugă mălaiul și se obține o pastă moale și subțire. În altă oală se pune iaurtul, se adaugă pasta de mălai și se lasă la foc mic timp de 10 minute, amestecând ușor și continuu cu o lingură de lemn într-o singură direcție. După ce se răcorește bine, se adaugă gălbenușurile de ou bătute și se toarnă totul peste supa cu orez caldă. Se adaugă zeama de lămâie amestecând ușor.
Se spală frunzulițele de spanac, se rup în bucăți mari cu mâna, se înăbușă 2-3 minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, 1lingură de apă și un praf de sare și apoi se adaugă în supă. Este o supă gustoasă atât caldă, cât și rece.