Ingrediente:
- Aluatul: 1 kg făină / 300 ml apă / 100 g margarină / 50 ml ulei / Un vârf de cuțit de sare / Drojdie (cât o nucă) (Notă: Toate aceste ingrediente ar trebui să fie la temperatura camerei!);
- Umplutura: O varză murată de dimensiuni obișnuite / ulei.
Mod de preparare:
- Aluatul: Se pune făina într‑un castron și se face o adâncitură în mijloc unde se pun sarea, drojdia și apa călduță. Se amestecă drojdia cu apa, se lasă 10 minute la dospit, se pune margarina și se încorporează făina, după care se frământă bine aluatul cu uleiul. Aluatul trebuie să fie moale.
- Umplutura: Varza se taie mărunt, se scurge de zeamă și se călește în ulei cu puțină apă și se lasă până se înmoaie, fără însă a fi apoasă.
- Se întinde apoi o foaie, care se umple, după modelul plăcintelor tradiționale, și se dă apoi la cuptor, timp de 40 minute la o temperatură de 150º C.