vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7959 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri luate la pas de „Biblia călătoare și sfințitoare”

Ce-am reținut mai cu seamă din exercițiul catehetic/atelierul de scriere reflexivă „Biblia călătoare și sfințitoare”, de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava?

Că preocuparea tinerilor de azi e pacea lumii și că „Limba dulce este pom al vieţii, iar limba vicleană zdrobeşte inima.” (Pildele lui Solomon 15,4)

Și-s recunoscătoare tare!

Profesoarei Oana Onesim, coord. de proiect propriu, membru al Consiliului consultativ al disciplinei religie, omul luminos și lumină, ce-L arată elevilor săi, prin ceea ce face, și spune, și este, pe Hristos.

Lui Emanuel-Alexandru Furnică, din clasa a XII-a B, pentru profunzimea cu care ne-a convins de-acest adevăr: „E un verset special, deoarece transmite un mesaj foarte puternic. Cuvintele au putere. Dacă știi să le folosești, poți crea un lucru frumos sau poți distruge totul într-o secundă. Puterea stă în noi, în vocea noastră. Trebuie să avem grijă, deoarece cuvintele au o încărcătură puternică. Atât pozitivă, cât și negativă. De aceea, trebuie să ne controlăm emoțiile și să ne calculăm vorbele atunci când dorim să transmitem ceva.

Și lui Liviu-Augustin Andrei, din aceeași clasă, care i-a împărtășit profesoarei sale de religie că „în timp ce îmi transpuneam gândurile pe acea scrisoare-fluviu, simțeam un gând de pace sufletească. Avem misiunea de a amprenta, ca și ceilalți tineri ce au participat la  proiect înaintea noastră, cu citate din Biblie, păreri personale prin care să ne exprimăm iubirea și mândria de a fi creștini, o astfel de mărturisire de credință. Când citeam în Biblie, mă gândeam la religia mea, la idealul ei de pace și egalitate între semeni.”

Tuturor celorlalți tineri participanți, care au dovedit entuziasm și interes, și preocupare pentru sesiunea de învățare colaborativă pe care le-am propus-o în atelierul biblic, pentru Psalmi și pentru abordarea lor din perspectivă interdisciplinară.

Doamnei director, prof. dr. Maria Teodoreanu, pentru grija dovedită în fiecare zi liceenilor de aici, pentru viziune inovativă și pentru prezență efectivă și activă la proiectele noastre de redimensionare a parteneriatului Școală-Biserică (și cine n-a aflat încă de simpozionului național dedicat personalității scintilante a Mitropolitului Bartolomeu-Valeriu Anania, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediție, în Cetatea Sucevei?).

Doamnei bibliotecar Oana-Monica Motrici, pentru că știe arta de a face din fiecare întâlnire cu cărțile un regal. Și ce bibliotecă impresionantă, pe care ne-o preface în prispă de altar, nu rânduiește și orânduiește pentru fiecare tânăr, în parte!

Ce păstrăm de la atelierul acesta reflexiv? 10 metri de scrisoare-fluviu inspirați de „Biblia călătoare și sfințitoare” și o sculptură în lemn, închinată Sfintei Fecioare, realizată de elevi de la specializarea tâmplar universal, produs cultural înscris în galeria programului nostru – „Locuri luate la pas de Biblia călătoare”.

(prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar, coordonator de program)

În Programul național de exercițiu catehetic și scriere reflexivă Biblia Călătoare și Sfințitoare, organizat, în perioada 15.10.2021-15.01.2022, de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-au înscris până la această dată peste 1400 de copii și tineri, din 20 de județe ale țării, respectiv Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Vaslui și din județul-gazdă.

Înscrierile în program sunt curente, în toată această perioadă, și se pot face prin completarea formularului: https://forms.gle/SrSWkz7xcyqDMthHA .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri luate la pas de „Biblia călătoare și sfințitoare”.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri luate la pas de „Biblia călătoare și sfințitoare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei