Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Postul şi sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Suntem în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, pe care îi vom sărbători pe 29 iunie. Postul acesta ne aminteşte de pregătirea Sfinţilor Apostoli pentru primirea Sfântului Duh la Cincizecime, dar şi de râvna cu care ei au slujit Biserica, ducând cuvântul Evangheliei până la marginile lumii. Perioada de pregătire duhovnicească înainte de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel este o practică veche a Bisericii, care datează din epoca primară. Despre aceasta au vorbit Sfinţii Atanasie cel Mare, Ambrozie al Milanului şi Leon cel Mare. Prin ţinerea postului se evidenţiază şi se cinstesc şi darurile Sfântului Duh care s-au revărsat peste Sfinţii Apostoli la Cincizecime, de aceea în vechime acest post se mai numea Postul Cincizecimii.

La sfârşitul acestui post îi vom sărbători pe Sfinţii Petru şi Pavel şi astfel ne este atrasă atenţia asupra unui aspect al tainei Bisericii, şi anume asupra slujirii apostolice la care Mântuitorul Hristos a dorit să-i facă părtaşi pe oameni.

Sărbătorirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel pe 29 iunie este rânduită de Biserică pentru că cei doi mari Apostoli au suferit martirajul la Roma în aceeaşi zi şi în acelaşi an. Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel a fost martirizat prin tăierea capului. Ei au fost martirizaţi la Roma în timpul împăratului Nero, în anul 67. Cinstirea lor într-o singură sărbătoare simbolizează unitatea credinţei, unitatea Bisericii care s-a alcătuit la începuturile ei din elemente eterogene: adică evreii, cărora s-a adresat lucrarea misionară a Sfântului Apostol Petru, şi nea­muri, pentru creştinarea cărora s-a ostenit Sfântul Apostol Pavel. Acesta a fost şi motivul care a condus la înfiinţarea sărbătorii comune a celor doi corifei, când în anul 258, pe 29 iunie, Papa Sixt al II-lea a mutat moaştele lor în catacomba Sfântului Sebastian din Roma. Curând sărbătoarea aceasta s-a ţinut în toate Bisericile locale.

(Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Postul şi sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Postul şi sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte