O lipsă mare în societatea românească este respectul pentru dialogul cu celălalt. Nu se discută argumentativ, ci se propagă preconcepții și informații incomplete. Chestiunea familiei se ideologizează sau se reduce la miza unor interese politice. Necesitatea dialogului și apărarea familiei țin de supraviețuirea noastră etnică. Nu este vorba de o dictatură a majorității, de un vot la care sunt chemați naivii și persoanele puțin educate. Dincolo de adevărul revelat și de morala creștină, dincolo de dreptul fiecăruia de a face ce vrea, este adevărul de facto al diminuării drastice a natalității în România, cu consecințe grave peste ani. Cred că este momentul să afirmăm că familia este o chestiune de siguranță națională!
Deja multe școli s-au închis din lipsă de elevi, pentru că părinții nu mai fac copii. Și se vor face din ce în ce mai puțini dacă nu luăm măsuri de ocrotire a mamei și copilului, dacă vom promova în școli o educație anti-natalitate și pro-avort. Ne împuținăm, și sunt destule incertitudini cu privire la posibilitatea de asigurare a pensiilor pentru generația activă astăzi, în următoarele decenii.
Tocmai de aceea este nepotrivit să permitem deplasarea accentului de pe familia naturală și natalitate pe emanciparea sexuală. Îl înțeleg pe cel care este altfel decât majoritatea și nu îl acuz, dar nu pot să nu lupt pentru apărarea intereselor societății noastre care sunt aceleași cu ocrotirea familiei formată dintr-un bărbat și o femeie. Trebuie accentuat ceea ce este normativ pentru societate, nu excepția și regimul minorității.
Nu vom deveni o societate dezvoltată luând din Occident ceea ce este mai ușor de împrumutat, schimbarea concepțiilor și a moravurilor sexuale în spațiul public. Să zicem că vor reuși minoritățile sexuale să își impună agenda. Vom deveni mai bogați, vom avea drumuri mai bune, un sistem de sănătate și de învățământ mai performant? Nu se va revolva nimic din problemele țării. Dimpotrivă. Să împrumutăm de la occidentali nu ușurătatea, ci seriozitatea, hărnicia, respectul față de celălalt, dar și respectul față de sine și de identitatea națională, cultul dialogului, dragostea de carte, grija față de cel bolnav, măsurile de stimulare a natalității, micșorarea și chiar anularea impozitelor pentru familiile cu mai mulți copii, profesionalismul constructorilor de imobile și drumuri, lipsa de încrâncenare etc.
Să ne păstrăm credința și să o cultivăm, iar din Vest să primim cu brațele deschise numai lucrurile care vor contribui cu adevărat la creșterea nivelui de bunăstare și educație a societății noastre. Veșnic în gâlceavă unii cu alții, măcinați de tot felul de patimi și răutăți, dar cu vederi sexuale avansate, moderniste, nu vom construi nimic, nici nu vom fi respectați. Nu vrem manifestarea publică a homosexualității și nici oficializarea relațiilor homosexuale pe același palier juridic cu căsătoria civilă dintre un bărbat și o femeie. Să ne exprimăm voința prin vot, participând la referendumul pentru familie, cu conștiința responsabilității pentru viitorul copiilor noștri și al neamului românesc!
(Pr. Constantin Ghiță, Ziarul Lumina)