Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon Tămăduitorul, precum şi o parte din sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina au fost aduse spre închinare la Mănăstirea Râşca, cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram, Înălţarea Sfintei Cruci, pe 14 septembrie. Odoarele au fost aduse de la Mănăstirea Ano-Xenia marţi, 12 septembrie, de o delegaţie din Grecia. Credincioşii se vor putea închina şi ruga pentru ei şi pentru cei care au nevoie de ocrotirea Sfintei Cruci, de mijlocire şi ajutorul Sfinţilor şi la papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi la crucea în care se află un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos (odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca), până miercuri, 20 septembrie.
Sfânta Liturghie arhierească de joi, 14 septembrie, va începe la ora 9,00. Mănăstirea Râşca s-a construit pe o veche vatră sihăstrească, fiind ridicată de Petru Rareş, în anul 1542, după un plan în formă de Sfântă Cruce. Mănăstirea a fost afierosită Sfântului Ierarh Nicolae, iar mai târziu a primit şi hramul Înălţarea Sfintei Cruci.
„Toţi cei care ajung aici în zi de mare sărbătoare au parte de linişte sufletească, deşi este o zi mai aglomerată, iar rugăciunile oamenilor înălţate la ceruri alături de Sfinţii părinţi sunt adesea ascultate. Este o zi însemnată pentru vieţuitorii sfintei mănăstiri, dar şi pentru cei care ajung aici”, ne-a spus părintele David de la Mănăstirea Râşca.