Duminică, 30 iulie, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor va sfinţi Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, biserică filie a parohiei Brodina de Sus de pe platoul Salaş. Ridicarea lăcaşului de închinăciune a fost începută de către Gheorghe Popiuc, prin anii 1995, care şi-a jertfit o parte din avere pentru construirea acestei biserici. Gheorghe Popiuc a plecat la ceruri pe 19 ianuarie 2002, fiind înmormântat în apropierea bisericii pe care a ctitorit-o, iar de atunci familiile din cătunul Salaş au contribuit la finalizarea şi înfrumuseţarea lăcaşului de cult.
ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va sfinţi şi Biserica Schitului „Sfântul Proroc Ilie” Salaş, unde se va săvârşi şi Sfânta Liturghie.
Istoria Schitului Salaș a început înainte de anul 1989, odată cu dorința ctitorului Dumitru Cureș de a construi un lăcaș închinat lui Dumnezeu pe terenul moștenit de la părinții săi, aflat în cătunul Salaș din satul Măgura, comuna Ulma. Autoritățile comuniste au aprobat cu greu construirea unei mici capele, punând condiția ca în micul loc de închinare „să nu încapă mai mult de șase persoane”, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, gândul bun s-a împlinit. După 1990, Dumitru Cureș a construit o biserică de lemn și câteva dependințe. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen a hotărât ca acestea să fie organizate ca Schitul Salaș, pus sub ocrotirea Sfântului Proroc Ilie și care să aparțină duhovnicește și administrativ de Mănăstirea Putna, păstrând în același timp rânduiala slujbelor după calendarul pe stil vechi, folosit în zonă. În 2001, părinții mănăstirii au început construirea unei clopotnițe și a unei biserici de lemn mai potrivite pentru slujbe. În 2009, au fost începute lucrări ample de refacere și de extindere a schitului. Bisericuța existentă a fost înlocuită cu o biserică mai mare, tot de lemn, care din 2011 este împodobită cu ornamente sculptate în lemn și cu icoane pictate la mănăstire și în care sfintele slujbe sunt săvârșite regulat de către preoții de la Mănăstirea Putna. Platoul şi cătunul Salaş aparţin de două unităţi administrativ teritoriale, o parte aparţine de satul Brodina de Sus - comuna Izvoarele Sucevei, iar cealaltă parte aparţine de satul Măgura - comuna Ulma.