joi, 20 oct 2016 - Anul XXI, nr. 246 (6359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum se cuvine să înţelegem cererea: „Şi nu ne duce pe noi în ispită“

Viaţa omului pe pământ este o luptă, adevăr spus şi în Sf. Scriptură: „Oare omul pe pământ nu este ca într-o slujbă ostăşească şi zilele lui nu sunt ca zilele unui simbriaş?“, se întreabă dreptul Iov. Virtutea se verifică prin rezistenţa şi biruinţa asupra ispitelor: „Că ne-ai cercetat pe noi, Dumnezeule, cu foc ne-ai lămurit pe noi, precum se lămureşte argintul. Prinsu-ne-ai pe noi în cursă; pus-ai necazuri pe umărul nostru; Ridicat-ai oameni pe capetele noastre, trecut-am prin foc şi prin apă şi ne-ai scos la odihnă“ (Psalmul 65, 9-11). Iar împărăţia lui Dumnezeu se cucereşte de cei care se luptă să o obţină: „Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea“ (Matei 11, 12). Ispita, mijloc de încercare, verificare şi întărire a virtuţilor, are drept scop perfecţionarea şi dobândirea mântuirii. În planul divin, ispita este un mijloc pedagogic sau educativ. Cu toate acestea, în cea de-a şasea cerere a Rugăciunii Domneşti cerem lui Dumnezeu: „Şi nu ne duce pe noi în ispită“.

În Epistola către Corinteni, Sf. Ap. Pavel scrie că Dumnezeu permite nu ca să nu fim ispitiţi, ci ca să nu fim ispitiţi peste puterile noastre. „Pe voi, scrie apostolul, nu v-a ajuns decât o ispită omenească, dar Dumnezeu, Care este bun (credincios), nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, odată cu îngăduirea ispitei, va trimite şi uşurare, ca să puteţi birui“. A nu cădea în ispită, când suntem încercaţi, a răbda cu tărie şi cu bărbăţie necazurile înseamnă a ne împotrivi, a lupta împotriva ispitei. Sunt însă şi ispite ale căror curse sunt întinse de duhul cel rău cu scopul de a-l face pe om să cadă şi să piară. Într-o asemenea situaţie, prin cererea de a nu fi duşi în ispită, ne rugăm Tatălui ceresc să nu îngăduie duşmanului mântuirii noastre să ne ispitească.

(sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se cuvine să înţelegem cererea: „Şi nu ne duce pe noi în ispită“.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum se cuvine să înţelegem cererea: „Şi nu ne duce pe noi în ispită“5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei