Postul Paştelui este postul dinaintea Învierii Domnului, cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi mari ale Bisericii Ortodoxe. Numit şi Postul Mare, Postul Paştelui din acest an începe pe 14 martie şi se termină pe 30 aprilie. În aceste săptămâni, dedicate curăţirii organismului, nutriţionista Mihaela Bilic sfătuieşte pe toată lumea să se ferească de mâncărurile gata preparate, la borcan sau la conservă, de legumele în ulei, de fulgii de fasole sau de cartofi. De asemenea, nu sunt sănătoase nici crochetele sau buletele de legume semipreparate. „Nu este bine să mâncăm toate produsele din magazine ce au ataşată eticheta «de post». De exemplu, eu nu recomand produsele de soia semipreparate, pentru că nu sunt sănătoase. Şi trebuie să uitaţi de dulciurile acelea de post”, susţine nutriţionista. De asemenea, nutriţionista subliniază că postul nu este o cură de slăbire. „Cei care cred că, dacă ţin post negru zile întregi, vor deveni mai supli se înşeală. Postul negru (bazat doar pe consumul de apă) timp de trei săptămâni duce la o scădere în greutate de 9 până la 12 kg, din care doar două-cinci kilograme reprezintă grăsime. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul nostru pierde mai întâi apă, apoi masă musculară şi abia în final grăsime”.
(sursa: http://www.bzb.ro/)