Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2015 - Anul XX, nr. 34 (5846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Pâinea şi bobul de grâu

În marea Sa iubire de oameni, Domnul nu a creat nimic la voia întâmplării. Fiecare demers a tot ceea ce ne înconjoară este încărcat cu o pedagogie profundă. Să luăm de exemplu pâinea. Vitală pentru om, nu lipseşte de pe masa omului. Dar proaspătă şi bine rumenită cum o primim, ea străbate un drum lung şi anevoios până să ajungă la noi. Bobul de grâu a înţeles că trebuie să moară mai întâi şi să putrezească în pământ, după cuvântul Mântuitorului, pentru a da roadă, dar omul nu a înţeles că trebuie să moară păcatului pentru a se bucura de lumina dumnezeiască.

Pronia divină nu permite ca sămânţa din care va ieşi pâinea să cadă numai lângă drum, pentru ca păsările să o mănânce, doar în loc pietros, ca să se usuce, sau între spini, ca să fie înăbuşită.

El Însuşi fiind Pâinea Care S-a pogorât din cer (Ioan 6, 35), înmulţeşte în continuare pâinile, după cum şi înainte de Întruparea Sa, a dăruit mană din ceruri precum este scris: „Pâine din cer le-a dat lor să mănânce” (Ioan 6, 31).

Dar lucrarea Domnului nu o exclude pe cea a omului. Şi după cum pâinea se frământă pentru a-şi împlini scopul de a hrăni, tot astfel şi omul trebuie să îndure cu răbdare frământările vieţii pentru a-şi găsi odihna sufletului.

(Paul Negoiţă)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pâinea şi bobul de grâu.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pâinea şi bobul de grâu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleac copt, cu miere Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie.Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahăr tos și se așază... Citeşte