De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, vineri, 10 mai, la Biserica Dealu Floreni, comuna Dorna Candrenilor, vor poposi moaştele Sf. Nectarie din Eghina, ocrotitor şi făcător de minuni şi ale Sf. Ioan Botezătorul. Primirea moaştelor va avea loc la ora 16,00. După sosirea delegaţiei din Grecia, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu cu Aghiazmă şi Acatist.
Moaştele vor rămâne pentru închinarea credincioşilor la Biserica Dealu Floreni câteva zile, timp în care dimineaţa şi seara se vor oficia slujbe.
Preotul Sorin Doroftiese i-a invitat pe toţi credincioşii din Bazinul Dornelor, dar şi pe cei care trec prin localitatea Dealu Floreni, mai ales că biserica la care vor fi aduse moaştele este situată chiar pe DN 17, pe drumul ce leagă Vatra Dornei de Bistriţa.
Sfinţirea bisericii din satul Dealul Floreni a avut loc pe 30 septembrie 2012, iar ceremonialul religios a fost oficiat de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoţiţi de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.
Sfântul Nectarie a fost canonizat în secolul XX, la doar 40 de ani de la moartea sa, iar moaştele sale veghează şi ocrotesc pelerinii în multe mănăstiri din ţară şi de peste hotare.
Cea mai cunoscută parte a vieţii Sfântului Nectarie este cea petrecută în insula Eghina (Egina), în apropierea Atenei unde cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu suportul credincioşilor şi ucenicilor a construit între anii 1904-1907 o mănăstire.
După Primul Război Mondial, sub îndrumarea Sfântului Nectarie, maicile din Eghina i-au hrănit pe cei nevoiaşi şi lipsiţi care căutau adăpost la mănăstire şi prin partea locului.
Printre minunile săvârşite de Sfânta în viaţă se numără tămăduirea bolnavilor precum şi alungarea secetei şi venirea ploilor pentru belşugul ţarinilor. Multe altele săvârşite de Sfânta sunt parte din tradiţia orală a pământurilor Greciei, dar şi ale ţării noastre unde moaştele Sfântului Nectarie continuă să înfăptuiască minuni.