sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Floriile

Duminică prăznuim Intrarea Domnului în Ierusalim

 

Intrarea sărbătorească în Ierusalim este unul dintre cele mai mari evenimente din viaţa pământească a Mântuitorului Iisus Hristos. În zilele acelea, cetatea era plină de oameni veniţi de pretutindeni să asiste la marea sărbătoare a Paştilor. Ei aşteptau sosirea Mântuitorului şi se pregăteau să Îl întâmpine sărbătoreşte. Toţi vorbeau de Marele Prooroc din Nazaret care tocmai săvârşise cea mai mare din minunile Sale - învierea din morţi a lui Lazăr din Betania. Mântuitorul Iisus Hristos intră în Ierusalim călare pe mânzul unei asine, adică pe un măgăruş, aşa cum profeţise proorocul Zaharia. Israeliţii îl considerau simbol al păcii şi cel mai umil dintre animale. Acest lucru ne arată smerenia Mântuitorului. El nu intră asemenea împăraţilor acelor vremuri, călare pe cai albi, ci smerit, călare pe un asin, tocmai pentru a arăta că nu este un împărat din lumea aceasta, ci este Împăratul Cerurilor. Ramurile cu care L-au întâmpinat oamenii pe Iisus erau ramuri verzi de finic (verdele însemnând viaţă), acestea fiind un simbol al bucuriei; aşa obişnuiau evreii să-i întâmpine pe conducătorii lor. Cuvintele cu care L-au întâmpinat oamenii pe Iisus - "Osana, Fiul lui David; binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru cei de sus!" - exprimă bucuria lor, fiind cuvinte de laudă şi de preamărire a lui Iisus Hristos, Care venea la ei în numele lui Dumnezeu-Tatăl. "Osana" înseamnă "ajută" sau "miluieşte", iar expresia "Osana, Fiul lui David" arată că oamenii, de la mic la mare, Îl recunoşteau ca pe un Împărat din neamul lui David, rege din Vechiul Testament.

Credincioşii poartă ramuri de salcie, în ziua Floriilor

În această zi, oamenii aduc în biserici ramuri de salcie, care sunt binecuvântate de preot la sfârşitul Sfintei Liturghii. Apoi sunt împărţite credincioşilor în amintirea ramurilor de finic, de măslin şi de palmier cu care mulţimea L-a întâmpinat pe Domnul la intrarea în Ierusalim. Aceste ramuri sunt purtate în mâini ca semn al biruinţei asupra morţii, pe care Iisus Hristos a învins-o prin învierea lui Lazăr din morţi, prevestind Învierea Sa. Aceste ramuri de salcie sunt duse acasă şi puse la icoane, pentru ca astfel să-L primim pe Domnul în casele noastre, dar mai ales în sufletele noastre, aşa cum a făcut odinioară poporul din Ierusalim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duminică prăznuim Intrarea Domnului în Ierusalim.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Duminică prăznuim Intrarea Domnului în Ierusalim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei