Ingrediente:
300-400 g carne de peşte (orice fel), un cartof, un morcov,
3 căţei de usturoi, o lingură bulion, 2-3 linguri pesmet,
pătrunjel, mărar, sare, piper, boia dulce.
Preparare:
Carnea de peşte se trece prin maşina de tocat sau se toacă mărunt cu cuţitul. Morcovul şi cartoful se rad şi se scurg bine de zeamă.
Se pun într-un bol şi se adaugă: usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, bulionul, sare, piper, o linguriţă boia dulce şi pesmetul. Se amestecă bine. Dacă este nevoie, se mai adaugă pesmet. Se formează chifteluţele şi se prăjesc
în ulei încins sau se coc în cuptor.
Se pot servi calde sau reci, alături de diverse salate.
Sursa: http://truedelights.ro/2010/08/16/chiftelute-din-peste/