Ingrediente:
* 3-4 cartofi potriviţi
* 2 morcovi
* câteva bucăţele brocoli
* 1 ţelină mică
* 1 căţel de usturoi
* 1 cutie de porumb
* 1 sfeclă roşie
* rozmarin proaspăt
* oregano uscat
* ulei de măsline
* sare şi piper
Preparare:
Pentru început, punem la copt, în cuptor, sfecla roşie. Curăţăm şi tăiem cartofii, morcovii şi telina, apoi le punem la fiert. Când sunt fierte pe jumătate, luăm legumele şi le punem într-un vas uns cu ulei de măsline, adăugăm brocoli, rozmarin, oregano, căţei de usturoi necurăţaţi şi zdrobiţi, condimentăm cu sare şi piper din belşug. Turnăm o ceşcuţă de apă şi alte două linguri de ulei de măsline.
Încercăm sfecla din cuptor. Aceasta este gata când devine moale la apăsare. Scoatem sfecla, o lăsăm să se răcească şi introducem la cuptor legumele timp de 30 de minute.
Curăţăm apoi sfecla şi o tăiem bucăţele mici, pe care le amestecăm cu porumb. Condimentam cu sare şi piper. Servim legumele alături de salata de sfeclă şi porumb. Este un preparat colorat şi gustos, pentru cei care preferă legumele.
(sursa: www.reteteculinare.ro)