Ingrediente:500 g fasole albă, uscată (sau două conserve de fasole), 2-3 cepe, 2 morcovi, 500 gr. roşii (500 gr. conservă roşii decojite), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, sare, ulei, boia dulce de ardei, piper.
Preparare mâncare de fasole boabe: Fasolea uscată, pentru a fierbe mai repede, se lasă în apă de seara până dimineaţă. Se pune la fiert, iar după ce a fiert se scurge apa.
Ceapa, morcovii, se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper, boia de ardei dulce, pătrunjelul tocat fin. După ce ceapa s-a rumenit, se adaugă roşiile decojite şi tocate mărunt. Se mai lasă 5-10 minute să fiarbă. După ce s-au fiert morcovii, se adaugă fasolea fiartă (fasolea conservată), scursă de apă. După ce totul a fiert bine (5-10 min.) potriviţi de sare, dacă mai este cazul mai adăugaţi şi o jumătate de pahar de apă, asta dacă sosul a scăzut prea mult. Adăugaţi mărarul tocat, mai lăsaţi să dea 1-2 minute în fiert şi fasolea este gata.
Se serveşte cu castraveţi muraţi sau gogoşari în oţet, dar eu prefer salata de varză albă cu morcov ras şi mărar la care se adaugă ulei şi oţet după gust şi puţin piper măcinat.
(sursa: http://www.all-food.ro/2009/07/01/mancare-de-fasole-boabe/)