· Bicarbonat de sodiu 2 linguriţe
· Cacao 40 grame
· Esenţe (de rom, vanilie, lămâie, portocale...) 8 linguriţe
· Făină 3 căni
· Margarina Unirea Original 250 grame
· Nuca 350 grame
· Zahar pudră 200 grame
· Zahar tos 2 căni
· 4 linguri miere, 300 ml coca-cola, 8 linguri ulei, o cană apă, 4 linguriţe ness.
Mod de preparare:
1. Se aşează zahărul într-un vas (o cană), se amestecă puţin câte puţin cu coca-cola, esenţă de rom, bicarbonatul, uleiul, mierea şi 50 g nuci măcinate, la final, se adaugă făina. Se aşează o hârtie pentru copt în tavă, se pune compoziţia şi se coace cam 35 minute.
2. Crema: într-un vas mic se caramelizează puţin zaharul tos (o cană), se adaugă încet apa şi nucile care au fost prăjite şi tăiate mici cu cuţitul. Se răceşte, se adaugă 200 g margarină Unirea Original şi ness-ul. Se aşează apoi peste blatul rece.
3. Glazura: Se fierbe cam jumătate de ceaşcă apă cu 50 g margarină şi se toarnă foarte repede peste cacaua şi zahărul pudră, aşezate în prealabil într-un vas. Se răceşte, se aşează peste cremă şi se ornează cu ness şi nuci măcinate.
Micul secret al reţetei „Prăjitură de post cu coca-cola”: la cremă, când se caramelizează zahărul, trebuie caramelizat puţin, căci la adăugarea apei sar stropi şi te poţi frige, plus că se întăreşte repede şi nu mai iese cum trebuie.
(sursa: http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-de-post-cu-coca-cola-p1512.html)