luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Cum să ne închinăm lui Dumnezeu?

 

Poporul nostru se declară a fi creştin 97%. Mulţi din ei ştiu despre Dumnezeu şi mulţi cred în El, dar cum I se închină? Cum vrea Dumnezeu să ne închinăm Creatorului nostru? Ce fel de închinare cere El? Unde să ne închinăm? Acestea sunt unele din întrebările pe care şi le adresează creştinii.

Trecând prin Samaria, o regiune din Israel, între Ierusalim şi Galileea, Iisus s-a oprit lângă o fântână unde a întâlnit o femeie samariteancă.  Iată un fragment din discuţia cu ea:

“Părinţii noştri s-au închinat pe muntele acesta; şi voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să se închine oamenii. “Femeie”, i-a zis Iisus, “crede-mă că vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui , nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim . Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi ; noi ne închinăm la ce cunoaştem , căci mântuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul , şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui , trebuie să I se închine în duh şi adevăr.”(Ioan 4:20-24).

Fiindcă samariteanii (fiind descendenţi ai evreilor) erau în conflict cu iudeii , iudeii îi evitau şi nu călătoreau prin Samaria, ci o ocoleau, Isus a decis să nu facă acest lucru.  Neglijaţi de iudei, samaritenii şi-au construit propriul templu-pe muntele Garizim şi-şi desfăşurau propriile servicii religioase şi aveau propriile concepţii despre închinare.  Vedem acest lucru la femeia care era convinsă că  lui Dumnezeu trebuie să te închini într-un anumit loc şi anume pe muntele lor, iar evreii ziceau că trebuie să te închini lui Dumnezeu la Ierusalim , unde era Templul. Astfel, Isus intervine ca să -i vorbească despre adevărata închinare - ” în duh şi adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte Tatăl “. Următorul verset explică de ce Dumnezeu doreşte să ne închinăm în duh: Dumnezeu este Duh. El nu ne indică anume unde să ne  închinăm , nu ne prescrie un loc anume, ci ne subliniază modalitatea corectă de închinare.

 

Nu ne pot ajuta nici lumânările, nici binefacerile, nici pomenile nici rugăciunile dacă nu sunt dintr-o inimă curată şi sinceră

Pe Dumnezeu nu-L interesează unde ne închinăm noi, în Moldova sau în Statele Unite, acasă sau în drum , la rude sau la muncă, pentru că El este Duh şi este peste tot, ci mai degrabă cum ne închinăm noi. Adevărata închinare nu are nimic de a face cu  acţiunile noastre exterioare, cu nişte ritualuri, adevărata închinare nu are de a face  cu trupul , ci cu duhul omului, pe felul cum alege omul să-L cinstească pe Dumnezeu, să asculte de El şi să fie într-o părtăşie cu El.

A doua trăsătură a închinării adevărate este închinarea în adevăr. În capitolul 17 din Evanghelia după Ioan, Isus se roagă Tatălui înainte de a fi arestat: “Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul” (v.17). Vedem că Cuvântul lui Dumnezeu, care este Biblia, reprezintă adevărul, acolo putem găsi adevărul care ne sfinţeşte, nimic altceva nu ne poate sfinţi decât Cuvântul Său. Dumnezeu vrea să ne închinăm potrivit cu Cuvântul Său şi nu potrivit cu nişte datini  inventate de oameni, care nu au temei biblic, ne complică viaţa  şi nu ne duc la mântuire.

Deci, Dumnezeu nu este un Dumnezeu al lucrurilor exterioare, El se interesează mai mult de interiorul nostru şi de relaţia noastră cu El, de aceea înaintea Lui trebuie să venim cu o închinare adevărată şi anume în duh şi în adevăr. Nu ne pot ajuta nici lumânările, nici binefacerile, nici pomenile nici rugăciunile dacă nu sunt dintr-o inimă curată şi sinceră şi dacă nu  sunt după Cuvântul lui Dumnezeu.

Tu ce fel de închinare ai ? Cum te închini lui Dumnezeu? Potrivit cu Cuvântul Său sau potrivit cu concepţia proprie aşa ca femeia samariteancă? Ce te împiedică să ai o închinare adevărată? Acum că ştii, alege să I te închini lui Dumnezeu în duh şi adevăr!

(sursa: http://ghenadiana.wordpress.com) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să ne închinăm lui Dumnezeu?.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cum să ne închinăm lui Dumnezeu?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei