Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mâncăruri delicioase de post

Salată de vinete cu nuci

Ingrediente:

1-2 vinete potrivite,
10-15 nuci,
50 ml ulei nucă sau măsline,
1 linguriţă coriandru boabe, măcinat proaspăt,
sare, piper,

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe o tavă pe aragaz sau se pun pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute, la 200°C. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă, se mărunţeşte, se pune într-un bol. Se adaugă uleiul, puţin câte puţin, amestecând continuu cu mixerul, se adaugă miezul de nucă mărunţit, coriandru, sare şi piper. Se serveşte cu pâine prăjită.

 

Chifteluţe cu fasole şi porumb

Ingrediente:

250 g fasole roşie boabe,
150 gr. porumb,
1 ceapă,
sare, piper, ulei măsline sau arahide, pesmet,

Mod de preparare:

Fasolea se lasă seara la înmuiat până a doua zi. Se pune la fiert în apă cu puţină sare, se schimbă apa de două ori. Se scurge bine de apă şi se pasează cu blenderul până se face un piure. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu fasolea, se adaugă şi boabele de porumb, sare şi piper. Se formează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins 5 minute pe fiecare parte.

 

Crochete de legume

Ingrediente:

1/2 cartofi făinoşi,
3 morcovi,
1 ţelină,
2 cepe,
100 g ciuperci,
5 linguri făină,
5 linguri pesmet,
1 legătură de mărar,
1 legătură de pătrunjel,
sare, ulei, piper,

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii, ţelina se curăţă, se pun la fiert în apă cu sare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt şi se lasă să se înăbuşe. Legumele fierte se dau prin maşina de tocat. Se pun într-un vas, se amestecă cu ceapa şi ciupercile călite, mărarul şi pătrunjelul tocat fin, sare, piper şi făină. După ce ingredientele s-au incorporat, se formează crochete, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

 

Pastă de măsline

Ingrediente:

250 g măsline,
1 cană orez fiert,
2 linguri suc de lămâie,
3 linguri apă,
1 ceapă,
1 legătură de pătrunjel,
sare,

Mod de preparare:

Măslinele se mixează, după ce li s-au scos sâmburii. Ceapa se toacă fin şi se amestecă cu restul ingredientelor. Pasta obţinută se serveşte pe pâine.

(sursa: www.gastropedia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncăruri delicioase de post.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâncăruri delicioase de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei