Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Prăjitura cu gem

Ingrediente:

Aluat:
250 g făină,
25 g drojdie de bere
7 linguri de zahăr
5 linguri ulei,
50 ml apă caldă
¼ linguriţă bicarbonat
1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
un praf de sare
1 lingură coajă rasă de lămâie
Umplutură: 1 borcan gem sau marmeladă, 4 linguri nuci pisate

Mod de preparare:

Drojdia de bere se pune la dospit în puţină apă caldă, cu 1 lingură zahăr. În făina cernută se înglobează zahărul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet, drojdia, sarea, uleiul şi coaja rasă de lămâie. Se frământă aluatul şi se lasă să se odihnească 1 h . Se fac două foi, care se ung pe rând cu gem, apoi se presară nuca. Se rulează fiecare foaie şi ambele rulade şi se aşează în tavă. Se taie în felii groase şi se coc la foc potrivit.

 

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

500 g cartofi
250 g ciuperci
Sare, mărar, pătrunjel, o ceapă mică
1 vârf de cuţit nucşoară
jumătate de lingură de făină
puţina zeamă de lămâie, ulei

Mod de preparare:

Ciupercile se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în ulei, într-o tigaie cu capac.
Se adaugă ceapă tocată.
Se presară făina, se adaugă sare, se stoarce puţină lămâie şi se adaugă verdeaţa tocată şi nucşoara.
Cartofii se curăţă de coajă şi dacă sunt mari se taie în 2 sau în 4.
La cartofii mici, se taie un căpăcel. Se scobesc şi se umplu cu ciupercile preparate. Se aşează într-o cratiţă cu ulei, se adaugă puţină apă şi se fierb înăbuşit până se înmoaie.

(sursa: www.retete-post.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei