Şniţel din soia cu muştar
Timp de preparare:
1 oră (complexitate redusă)
Ingrediente:
şniţel de soia, o ceapă, sare, piper boabe, foaie de dafin, 2 căţei de usturoi, 2-3 linguri vin alb sau oţet, muştar, făină de mălai, pesmet,
susan, sare, piper măcinat, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Fierb soia timp de 10 minute în apă cu ceapa, condimente, vin, usturoi. Scurg şniţelele în prosop uscat, ung fiecare şniţel cu muştar, las 5 minute. Trec fiecare şniţel printr-un amestec obţinut din făină, susan, pesmet, sare şi piper. Prăjim în ulei încins. Servim cu piure de cartofi sau cartofi prăjiţi, cu salată sau murături.
Soia marinată şi prăjită
Timp de preparare:
1 oră şi 20 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
100 g soia felii, 2 căţei de usturoi, jumătate de ardei kapia roşu,
1 linguriţă ghimbir proaspăt, 2 linguriţe sos de soia, 1 lingură ulei de măsline, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Punem bucăţile de soia la fiert, pentru 30 de minute, conform instrucţiunilor de pe plic. Tocăm mărunt ardeiul şi usturoiul. Dăm pe răzătoarea mică ghimbirul. Le punem pe toate într-un bol, adăugăm uleiul de măsline şi sosul de soia şi omogenizăm foarte bine marinata.
Feliile de soia fierte le scoatem pe un platou, le lăsăm să se răcească, apoi le ungem cu marinata pe ambele părţi. Le acoperim cu o folie şi le lăsăm la macerat pentru 30 de minute.
Punem puţin ulei într-o cratiţă şi când este bine încins, adăugăm feliile de soia pe care le prăjim pe ambele părţi.
Se servesc alături de diferite garnituri: cartofi, orez, legume.
Salata de sfeclă cu ciuperci
Timp de preparare:
2 ore şi 30 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
4 sfecle mici, 100 g. ciuperci, o ceapă, ulei, oţet, sare, piper, usturoi, opţional-
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe în coajă sau se coace în cuptor. După ce se răceşte, o dăm pe răzătoarea mare. Ceapa se căleşte uşor, apoi se adaugă ciupercile de pădure fierte. Încorporăm cu sfecla, condimentăm după gust cu sare, piper, oţet. Cine doreşte, adaugă usturoi pisat. Servim salata călduţă cu mămăliguţă sau rece cu pâine. Se poate servi ca garnitură, alături de şniţel din soia.
(sursa: www.gustos.ro)