Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Sos de ceapă cu curry

Ingrediente

3 cepe,
500 ml supă de legume (se pot folosi cuburi de tip knorr sau maggi),
2-3 linguri făină,
1 linguriţă curry,
sare, piper, ulei măsline,

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, aproximativ 20 minute la foc domol, având grijă să nu se ardă. Separat se încing 2 linguri ulei se adaugă făina şi se amestecă 2 minute continuu. Se adaugă puţin câte puţin supă de legume, amestecând continuu până se îngroaşe. Se adăugă curry, sare şi piper. Se adaugă ceapă şi se amestecă bine până se încorporează.

 

Varză călită

Ingrediente

1 varză mare crudă sau murată,
1 lingură bulion sau 3 roşii decojite,
1 crenguţă cimbru,
1 foaie de dafin,
sare, ulei, piper boabe,

Mod de preparare:

Varza se taie mărunt. Dacă este proaspătă, se freacă cu sare. Varza tocată se pune să fiarbă înăbuşit cu o ceaşcă de ulei şi o ceaşcă de apă, câteva minute. Când sucul de varză a scăzut de tot, se adaugă o lingură de bulion sau roşiile tăiate bucatele. Se pune cimbrul, foaia de dafin şi piperul boabe. Varza se fierbe încet. Este gata când s-a înmuiat bine. Se serveşte caldă, cu ardei iute şi mămăliguţă.

 

Sos picant de roşii

Ingrediente:

2 cepe,
4 roşii,
100 ml vin,
5-6 căţei de usturoi,
1 legătură tarhon,
1/2 lămâie,
sare, ulei, piper,

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Roşiile se opăresc pentru a scoate cu uşurinţă pieliţa, se scot seminţele, se toacă mărunt şi se adaugă peste ceapă. Se pune sare, piper şi tarhonul tocat fin, se stinge cu vin şi se lasă 2-3 clocote. Când se serveşte se adaugă mujdei şi zeamă de lămâie. Se serveşte la fripturi sau paste.

(www.gastropedia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei