Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post cu peşte

Crap cu mentă

Ingrediente: 1,500 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, două linguri cu boabe de piper, 2 linguri cu oţet.

Pentru sos: 100 g frunze de mentă proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, 1 lingură oţet aromat de fructe.

Peştele se curăţă de solzi, se porţionează şi se sărează lăsându-l 24 ore la rece. Apoi, se pune la cuptorul înfierbântat 20 de minute. Sosul se formează din mentă, care se pune la fiert în 200 ml de apă şi se dă într-un clocot. După răcire, se adaugă uleiul de măsline, oţetul, sare şi piper după gust. Când peştele este gata se toarnă sosul deasupra.

(www.gustos.ro)

 

Chifteluţe moldoveneşti

Pentru 10 porţii a doua bucăţi: 400 g fileuri de peşte dezosat, 200 g cartofi, 100 g morcovi, 100 g pătrunjel, păstârnac, 100 g verdeaţă, 1 g piper, 50 - 70 g făină, 100 ml ulei, 20 g sare, 50 g ceapă, 20 g usturoi, 100 g salata verde pentru decor.

Preparare: legumele curăţate se fierb în apă cu sare, iar ceapa se înăbuşă în ulei cu adaos de apă şi se lasă să se răcească. Peştele, împreună cu legumele fierte şi ceapa înăbuşită, se trece prin maşina de tocat cu sita deasă. La această compoziţie se adaugă o parte din făină, usturoiul curăţat şi tăiat mărunt, verdeaţa curăţată şi tăiată mărunt, piperul şi sarea. Se amestecă compoziţia până la omogenizare. Se controlează gustul. Din compoziţie se formează chifteluţe sub formă de sferă care se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul înfierbântat. Se servesc pe decor de salată verde.

(www.crap.ro)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post cu peşte.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post cu peşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei