Ingrediente:
3 căni făină
1,5 cană suc portocale neîndulcit (din comerţ, 100% portocale)
1,5 cană zahăr
1 cană ulei
coajă rasă de la o portocală
1 linguriţă scorţişoară măcinată
puţină sare
1,5 plicuri praf de copt
Preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
Într-un vas se amestecă făina cernută cu praful de copt şi scorţişoara. În alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasă, zahărul, sarea. Când zahărul este dizolvat, se toarnă amestecul lichid peste cel de făină şi se amestecă până la omogenizare. Se toarnă în forme de brioşe.
Se coc pentru 22-25 minute.
Menţiuni:
Se servesc călduţe cu suc proaspăt de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Dacă nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt şi puţină dulceaţă de portocale. Sucul pe care îl punem în brioşe trebuie să fie neîndulcit. Timp Preparare: o oră; Complexitate: redusă.