4 cepe, 200 g orez, 1 rădăcină ţelină, 2 cartofi, 2 morcovi, sare, piper, 150 g măsline negre, 5 linguri pesmet, condiment Delikat, 2 legături pătrunjel, 1 legătură mărar, puţina margarină, 2 linguri boia de ardei dulce
Orezul se pune la fiert în apă cu 1 lingură Delikat.
Separat, se pun la fiert cartofii în coajă.
Când sunt fierţi, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mică.
Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se pune la călit în putina margarina sau ulei.
Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoarea mare.
Măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe.
Orezul fiert se amestecă cu ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, măslinele.
Se adaugă pesmet, 1 cană supă cu Delikat şi verdeţurile tocate mărunt.
Se pune boia de ardei, se sărează şi se piperează după gust.
Amestecul rezultat se pune într-o tavă potrivit de mare, unsă cu margarină sau ulei şi tapetată cu făină şi se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 minute
(sursa: www.litoralulromanesc.ro)