Copiii crescuţi în familiile creştine se comportă mai bine în viaţă şi sunt mai fericiţi decât cei născuţi în familiile seculare, arată un studiu al Mississippi State University, citat de Christian News Wire.
John Bartkowski, sociolog la Mississippi State University şi autorul studiului, a chestionat părinţi şi profesori ai unui număr de 16.000 de copii înscrişi la şcoala primară cu privire la comportamentul acestora. Bartkowski a descoperit că copiii cu unul sau ambii părinţi credincioşi au demonstrat un plus major la următoarele cinci capitole de viaţă: comportament, capacitatea de autocontrol, de socializare şi de învăţare, autodisciplină şi atitudine.
Între motivele identificate se numără faptul că familiile religioase sunt mai stabile şi oferă copiilor lor o serie întreagă de avantaje. Studiul a indicat că părinţii religioşi au mai mult succes în educarea copiilor lor pentru că, în general, au la rândul lor un suport social mai bun din partea bisericii sau a comunităţii religioase pe care o frecventează.
Concluzia studiului confirmă rezultatele unei cercetări anterioare mai ample, realizată de Bradford Wilcox de la University of Virginia care a comparat rezultatele a trei studii naţionale (the General Social Survey, the National Survey of Families and Households, and the National Survey of Family Growth).
Familiile sunt mai puternice atunci când soţul şi soţia merg împreună la biserică
Familiile sunt mai puternice atunci când soţul şi soţia merg împreună la biserică. Concluzia este foarte importantă, afirmă Wilcox, pentru că bărbaţii, femeile şi copiii care sunt norocoşi să trăiască în în familii care dau atenţie căsătoriei de calitate şi stabile se bucură de o serie de avantaje: o sănătate mai bună, resurse materiale şi mai multă fericire decât ceilalţi.
Cum reuşeşte biserica acest lucru?
Prin învăţătura morală, biserica oferă ocazii părinţilor de a fi alături de copiii lor mai mult, primesc instruire, consiliere şi resurse pentru a fi un părinte bun, dau un sens în viaţă atunci când copiii trec prin probleme, cum ar fi pierderea sau negăsirea unui loc de muncă, moarte, boală, eşecuri.
O mărturie personală recentă vine din partea unui autor creştin. „Credinţa mea m-a ajutat să fiu un soţ mai bun şi un părinte mai bun. Cred asta", confirmă David Beato, un autor cărţii de memorii The Power of Prayer, Endurance and Truth. „Credinţa m-a învăţat să am valori care cer sacrificiu de sine şi valori care sunt profamilie.
A fi părinte este probabil una dintre cele mai dure meserii din lume. Părinţii nu ar trebui să neglijeze dezvoltarea spirituală a copiilor lor, pentru că aici se pune o temelie bună a multor calităţi de dorit, cum ar fi înalte valori morale, autodisciplina, smerenia, perspectiva asupra familiei şi comunităţii.”
(Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Copiii-cu-parinti-credinciosi-au-avantaje-mai-mari-in-viata-1231.html)