Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a efectuat timp de trei zile o vizită în Bucovina. Astfel, Preafericirea Sa, însoţit de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a vizitat sâmbătă, 20 august, Mănăstirea Humor, fiind întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi de obştea Mănăstirii. Aici, Preafericitul Părinte Daniel a evocat frumuseţea Mănăstirii Humor.
În a doua zi a vizitei Sale, duminică, 21 august, Preafericirea Sa a sfinţit Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, din oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava, înconjurat fiind de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, şi în prezenţa a mii de credincioşi.
La finalul slujbei de sfinţire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit celor prezenţi despre semnificaţiile acestui moment deosebit din viaţa creştinilor din oraşul sucevean Gura Humorului. Apoi, Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu a dat citire actului de sfinţire.
În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de soborul de ierarhi, de preoţi şi diaconi, a oficiat, pe o scenă special amenajată în faţa bisericii, slujba Sfintei Liturghii.
La final, primarul oraşului, Marius Ursăciuc, a acordat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Gura Humorului şi, de asemenea, Preafericirea Sa a primit şi Cheia oraşului Gura Humorului, simbol oferit pentru prima dată în istoria acestei localităţi.
În a treia zi a vizitei, luni, 22 august, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat complexul monahal de la Mănăstirea Suceviţa din judeţul Suceava.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat strădaniile maicilor de la această mănăstire şi a punctat totodată aspecte referitoare la necesitatea folosirii icoanelor vechi, precum cele de la Suceviţa, în explicarea unor texte liturgice. De asemenea, Preafericirea Sa a vorbit celor prezenţi despre unicitatea picturii şi a apreciat grija pentru conservarea patrimoniului sacru bisericesc. La final, Preafericitul Părinte Daniel a oferit maicii stareţe Mihaela o Sfântă Evanghelie în versiune nouă, precum şi alte volume pentru îmbogăţirea bibliotecii.
În urma vizitei întreprinse pe 22 august, la Mănăstirea Suceviţa, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat şi Mănăstirea Moldoviţa din comuna Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava.
Şi cu acest prilej Patriarhul României a rostit un cuvânt în care a arătat ce anume îi atrage pe credincioşi să vină la mănăstirile bucovinene.
În încheierea vizitei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, a ţinut să-i mulţumească Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru susţinerea şi promovarea mănăstirilor din Bucovina.
(sursa: www.basilica.ro)
(26 aug 2011, 11:05:17
A uitat că totul se leagă şi totul ne leagă
A uitat de ce la ucis Cain pe Abel (de ex. )
A uitat de istoria omenirii antropofagă
A uitat că nu-i sufiecient să spui : e cum e !
A uitat că Dumnezeu e şi-n noi ( fără resemnare )
A uitat că unui creştin îi trebuie doar o văpaie
Să ardă cu speranţa-n suflet pân’ ce moare
Popa e ,azi ,cireaşa de pe coliva tranziţiei
Nu vrea să fie alături de creştin , vrea doar să-l mulgă
Deparcă-ntre ei s-ar fi dat startul competiţiei :
Care poate ( din cele lumeşti ) mai mult să zmulgă