Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2011 - Anul XVI, nr. 144 (4742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Sarmale cu fasole albă

 

Ingrediente:

300 gr fasole albă,

1 varză murată,

1 ardei,

2 morcovi,

100 gr orez,

1 cană suc de roşii,

1 lingură pastă de tomate,

1 ramură cimbru,

1 legătură mică mărar,

sare, piper,

1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Sarmalele cu fasole albă se prepară astfel: se pune fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. A doua zi, se pune la fiert şi se schimbă apa de câteva ori.

Frunzele de varză se curăţă de cotoare, apoi se lasă în apă rece, să se desăreze. Se curăţă de cotor şi seminţe ardeiul, se taie cubuleţe, ceapa se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Se pun apoi la călit, pe rând, ceapa, apoi se adaugă ardeiul şi morcovul. După ce s-au înmuiat bine, se adaugă orezul spălat, 50 ml apă şi se lasă la înăbuşit. Se lasă compoziţia la răcit, apoi se amestecă cu fasolea fiartă şi scursă, cu pasta de tomate, cimbrul şi mărarul tocate mărunt, sare şi piper. Se formează sarmalele din foile de varză şi umplutura de fasole. Se taie frunzele rămase şi cotorul mărunt şi se pun pe fundul vasului. Se adaugă sarmalele şi deasupra restul de frunze rămase. Se toarnă sucul de roşii, apă cât să le cuprindă, apoi se pune frunza de dafin şi se fierbe totul aproximativ o oră, o oră şi jumătate.

 

Conopidă cu roşii şi usturoi

 

Ingrediente:

1 kg conopidă,
100 ml ulei de măsline,
2 roşii,
75 ml. oţet de vin roşu,
2-3 căţei de usturoi,
1 legătură pătrunjel,
sare, piper

 

Mod de preparare:

Conopida cu roşii şi usturoi se prepara astfel: se desface conopida în bucăţele, apoi se fierb la aburi, 20 de minute. Separat, se zdrobeşte usturoiul, se pune într-un borcan, se adaugă uleiul, oţetul, roşiile mărunţite, sare, piper şi se agită bine. Se aşază conopida pe un platou şi se acoperă cu sosul obţinut. Pătrunjelul tocat mărunt se presară deasupra.

(sursa: culinar.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei