sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Cum ar trebui să primească creştinul bucuria Învierii ca finalitate a Patimilor Mântuitorului?

După tristeţea îngropării Domnului, răsare vestea cea aducătoare de biruinţă a Învierii Domnului. Îngerul strălucitor trimis din înaltul Cerului a prăvălit piatra cea mare de la uşa mormântului şi le-a vestit dis-de-dimineaţă femeilor mironosiţe că Învăţătorul şi Domnul a biruit moartea. Bucuria purtătoarelor de aromate s-a răspândit degrabă în cetatea Ierusalimului şi în ţinuturile dimprejur.

Lumina Învierii şi biruinţa asupra morţii reprezintă astăzi, cum a fost mereu, marea bucurie a creştinilor. Învierea Domnului ne încredinţează că moartea noastră nu este o finalitate.

 

Aşadar, moartea poate fi învinsă.

Dacă Domnul a înviat, înseamnă că vom învia şi noi în ziua aceea.

Marii Părinţi ai Bisericii au trăit mereu în această lumină a Învierii, spuneau şi altora când se întâlneau: "Hristos a înviat, bucuria mea!", nu doar în perioada pascală şi vorbeau întotdeauna despre veşnica Împărăţie a iubirii lui Dumnezeu, Cel în Treime.

Cu multe zile înainte de Sfintele Pătimiri, Mântuitorul a prevestit încercările, batjocoririle, crucificarea şi moartea, dar a subliniat că El va învia a treia zi.

Învăţătorul lumii - Dumnezeu adevărat fiind - a stricat legătura morţii şi a revenit la viaţă, nu pentru a muri din nou, aşa cum s-a întâmplat cu prietenul său Lazăr, ci pentru a se înălţa la Cer, de-a dreapta Tatălui, de unde venise ca să ne înalţe şi pe noi pământenii, întru netrecătoare bucurie alături de Cel care ne-a creat.

Învierea este momentul marilor trăiri creştine. Nu-i doar o sărbătoare petrecută în jurul meselor îmbelşugate, a "iepuraşilor" sau a obiceiurilor diversificate promovate de adevărata "industrie de consum" apărută în preajma Sfintelor Paşti sau a Crăciunului. Nu. Învierea înseamnă, de fapt, ceva mult mai profund. Este o trăire inefabilă, o stare care ne desparte de efemer şi ne înalţă în altă "Împărăţie", dacă ne-am împodobit, din vreme, candelele despre care vorbesc Evangheliile.

După întristarea Pătimirilor ne aşteaptă ceea ce a făgăduit Biruitorul morţii. Puţină osteneala, veşnică odihnă!

Aşadar, bucuraţi-vă, iar lumina sărbătorii să nu se împuţineze vreodată. Cu ea să călătorim, când va fi poruncă, în Împărăţia luminii veşnice.

 

(Diac. George Aniculoaie, www.ziarulumina.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ar trebui să primească creştinul bucuria Învierii ca finalitate a Patimilor Mântuitorului?.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cum ar trebui să primească creştinul bucuria Învierii ca finalitate a Patimilor Mântuitorului?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei