La 20 de ani de la reînfiinţarea vieţii monahale, în 1991, cu obşte de maici, la Mănăstirea Voroneţ, având-o ca stareţă pe stavrofora Irina Pântescu, duminică, după săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc un Te Deum. În acest fel, va fi marcată aniversarea celor 20 de ani de viaţă monahală la Voroneţ, slujbă la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi credincioşi, care sunt legaţi sufleteşte de acest loc binecuvântat de Dumnezeu.
Monument arhitectonic unic în România, Mănăstirea Voroneţ a fost ctitorită de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, care i-a dat hramul principal „Sf. Gheorghe”. Mănăstirea Voroneţ, cunoscută în toată lumea pentru pictura sa interioară şi exterioară deosebită, face parte din monumentele româneşti trecute în patrimoniul mondial UNESCO.
Mănăstirea Voroneţ este cunoscută şi prin faptul că aici este înmormântat Sfântul Daniil Sihastrul.
Stavrofora Irina Pântescu, stareţa Mănăstirii Voroneţ, ne-a spus că „Mănăstirea Voroneţ a fost construită de Ştefan cel Mare în 1488, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru că l-a ajutat să-i învingă pe turci. El a făcut această mănăstire într-un timp record pentru timpurile de atunci, şi chiar pentru cele de astăzi, în trei luni şi trei săptămâni de la punerea pietrei de temelie până la sfinţire”.
Mănăstirea a fost populată încă de la început cu călugări. Viaţa monahală s-a întrerupt în 1785, după anexarea Bucovinei de către Imperiul Habsburgic, când mănăstirea a fost desfiinţată, iar chiliile distruse. În 1991, s-a reînfiinţat viaţa monahală, cu obşte de maici, având-o ca stareţă pe stavrofora Irina Pântescu, care este şi acum stareţa mănăstirii de la Voroneţ.