Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2011 - Anul XVI, nr. 66 (4664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Ghiveci călugăresc

Ingrediente:

6 cartofi tăiaţi cuburi
2 morcovi tăiaţi rondele
2 ardei graşi tăiaţi cuburi
1 vânătă tăiată cuburi
3 cepe tăiate mărunt
250 ml. suc de roşii mai gros
100 ml. ulei
150 gr. mazăre
150 gr. fasole verde
1 măr tăiat
3-4 căţei usturoi
sare, piper, foi de dafin, verdeaţă tăiată mărunt

Preparare:

Într-o cratiţă mare se pune tot uleiul, se adaugă ceapa, morcovul, ardeii şi se călesc pe foc mic 3-4 min. Se pun şi cartofii, se mai lasă încă 5 min.
Adăugăm restul legumelor (mazărea, fasolea, vânăta), mărul, foile de dafin, sare, piper şi 500 ml. apă caldă, amestecăm să se omogenizeze bine toate. Acoperim cratiţa cu un capac şi lăsăm la foc mic 30 min.
Nu amestecăm cu lingura în mâncare, pentru a nu se sfărâma legumele. Răsucim cratiţa, în stânga şi în dreapta, ca la sarmale.
Luăm apoi capacul, adăugăm sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt (sau presat/zdrobit), şi dăm la cuptor pentru 25-30 min., cu focul mic.
Este gata când sosul a scăzut suficient.

 

„Halvaua turistului”

Ingrediente:

- Seminţe oleaginoase (de floarea soarelui, mac, alune, arahide, dovleac, nuci) crude (neprăjite)
- Miere  de albine, după gust
- Pudră de cacao
- Scorţişoară
- Pudră de roşcove (are gust asemănător cu cacao şi o serie de calităţi: nu conţine cofeină, îmbunătăţeşte digestia, scade nivelul colesterolului din sânge, acţionează ca un antioxidant)

Pregătire:
Se dau la mixer seminţele până devin mărunte. Se adaugă praful de roşcove, o lingură de cacao, scorţişoară, şi, după preferinţe, se pot adăuga bucăţele de baton de vanilie, coajă rasă de la o lămâie sau alte arome naturale.
Se amesteca totul şi se adaugă miere, astfel încât la frământarea cu mâna, să se formeze o masă ca a unui aluat dens. Se modelează din acest aluat o formă în care dorim să-l păstrăm: fie sub formă de batoane învelite în folie de plastic, fie îl presăm bine în godete de plastic sau borcane. Se va păstra astfel la frigider fără să se strice sau să se oxideze chiar şi un an!

 

Menţiuni:

Se numeşte "halvaua turistului", pentru că acest preparat conţine aproape toate enzimele, proteinele, vitaminele necesare funcţionării corpului, şi poate servi ca supliment alimentar atunci când, din diverse motive, nu putem avea o masă consistentă. Este un preparat pur, natural, viu! Ideal pentru studenţi, elevi sau pentru cei care nu au pauză de prânz la locul de muncă. Timp de preparare: 40 minute (Sursa: www.reteteculinare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei