Prăjitură cu nucă şi miere
Ingrediente:
3 pahare de apă
1 pahar de ulei
3-4 pahare de făină
un pahar de zahăr
5 linguri de miere
esenţă de vanilie
esenţă de rom
o mână de nuci
stafide
1 praf de copt
cacao
Glazura:
6 linguri de zahăr
6 liguri de apă
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Mixăm zahărul cu apă, pentru început, până se dizolvă zahărul, adăugăm pe rând celelalte ingrediente, uleiul, făina, praful de copt, mixăm până se omogenizează bine compoziţia, apoi adăugăm mierea, esenţa de vanilie, nuca măcinată şi stafidele.
Oprim 2 linguri de compoziţie şi le amestecăm cu una de cacao.
Tapetăm o tava dreptunghiulară cu făină şi hârtie de copt şi turnăm compoziţia rezultată în tavă, peste care vom pune şi compoziţia de cacao pe care o împrăştiem cu ajutorul unei furculiţe prin toată tava.
Dăm la cuptor circa 20-25 de minute, verificăm făcând testul cu scobitoarea.
Între timp pregătimglazura:
Amestecăm toate ingredientele şi le punem la foc mic până dă un clocot, două, apoi lăsăm să se răcească.
După ce am scos prăjitura din cuptor o lăsăm să se răcorească şi apoi turnăm glazura peste ea. Se poate tăia mai întâi, şi apoi se pune glazura.
(sursa: bucataras.ro)