Pizza cu blat de conopidă
Ingrediente blat:
conopidă (congelată sau proaspătă) cca. 400 gr
o lingură făină
caşcaval vegetal,
Topping (poate varia după preferinţe)
sos de roşii
oregano
ciupercuţe
măsline
ceapă
ardei
porumb
PREPARARE:
Se fierbe conopida timp de 3-4 minute, cât să rămână tare, se scurge şi se trece sub jet de apă rece, se scurge din nou bine şi apoi se dă pe răzătoare; se amestecă cu făină şi caşcavalul ras, se amestecă bine, se adaugă sare şi piper dacă doriţi, şi se răstoarnă pe o tavă unsă, se nivelează bine să fie în strat subţire şi cu marginile regulate. Se coace la foc potrivit pana se rumeneşte şi se usucă suficient de tare blatul.
Se amestecă sosul de roşii cu oregano şi condimentele dorite, se unge blatul şi se distribuie legumele, se presară din nou puţin caşcaval vegetal şi se coace din nou până se pătrund legumele şi se gratinează.
Salata naturistă gustoasă şi consistentă
Ingrediente: o jumătate de varză mică (sau o salată verde)
1 sfeclă mică
1 ceapă (sau 3 -4 fire ceapă verde)
1 morcov
1 ţelină mică
1 gulie mică
1 măr
câteva măsline nesărate
câteva ridichi
2-3 nuci tăiate bucăţele
boabe de porumb
cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, mentă
Mod de preparare:
Legumele se rad pe răzătoarea mare sau se taie mărunt. Se stropeşte salata cu 1 linguriţă ulei de măsline virgin şi zeamă de la o jumătate de lămâie (sau puţin oţet) numai înainte de servire.
Salatele sunt mai gustoase dacă se servesc cu sosuri pentru salată: sos picant de roşii cu măsline sau “maioneza dietetică”.
(sursa: www.irinareisler.ro/)