Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mucenicii, o tradiţie de 9 Martie

 

Fiecare regiune a ţării are o reţetă anume de mucenici sau sfinţişori, cum mai sunt numiţi în anumite zone.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru mucenicii moldoveneşti:

1 kg. făină
2 linguri de ulei
30gr. drojdie
200 gr. miere
150 gr. nucă
Esenţă de vanilie


Mod de preparare

Se amestecă toata ingredientele pentru a obţine aluatul (ce excepţia mierii şi a nucii, pe care trebuie să le foloseşti doar pentru ornat). Aluatul trebuie frământat în aşa fel încât să aibă consistenţa potrivită, se adaugă treptat apa şi esenţele. Se lasă apoi la crescut aproximativ o oră jumate de preferat la căldură. Când aluatul a crescut şi a devenit pufos, trebuie modelat  în formă de opt pentru a obţine astfel mucenicii.

Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi, de asemenea, pe deasupra se ung cu un sirop obţinut din apă , zahăr şi vanilie. Apoi se introduc în cuptorul încins. Când sunt gata se scot şi se trec prin miere iar peste ei se presară nucă.


Mucenicii fierţi

Pentru mucenici fierţi, ingredientele de care ai nevoie sunt 500 gr. făină, puţină de sare şi apă, pentru a face aluatul, iar pentru zeamă  ai nevoie de nucă măcinată, zahăr, esenţă de vanilie şi scorţişoară.

Aluatul se frământă în aşa fel încât să se dezlipească cu uşurinţă de pe deget. Ca să îi modelezi nu îţi trebuie prea multă îndemânare însă ai nevoie de răbdare. Se formează tot opturi, dar de aceasta dată cât mai mici. Apoi se pun la fier în aproximativ 3 litri de apă. Când sunt aproape gata, se adaugă nuca măcinată, zahăr, esenţa de vanilie şi scorţişoară, apoi se mai lasă 5 minute să fiarbă. 

 

(Sursa: www.unica.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mucenicii, o tradiţie de 9 Martie.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mucenicii, o tradiţie de 9 Martie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei