Ingrediente:
400 g paste fără ou
100 g linte roşie, fiartă şi zdrobită
400 ml apă sărată
250 g roşii din conservă
1 ceapă albă
1 ardei gras
3 căţei de usturoi
4 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă busuioc
1 vârf de cuţit sare
piper, după gust
Preparare:
Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se încorporează lintea, roşiile din conservă, pasta de tomate, se presară busuiocul şi se acoperă totul cu puţină apă. Se lasă să dea în clocot, se asezonează cu sare, piper şi puţin zahăr apoi se fierbe 15 minute, amestecând din când în când.
În acest timp, se pune apa la fiert într-o altă cratiţă, se sărează puţin şi se adaugă pastele, se fierb timp de 10 minute, apoi se scurg şi se combină cu ulei, sare şi piper. Se aşează pe farfurii şi se servesc cu sosul de legume, fierbinte.