marţi, 18 ian 2011 - Anul XVI, nr. 13 (4611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Propovăduirea evangheliei în întreaga lume

Să însemnăm în câteva cuvinte cele ce reprezintă evenimentele viitoare, care atunci când se vor arăta, vor stârni mai mult decât teamă şi ne vor arăta că ne apropiem de sfârşitul acestei lumi.

 

Evanghelia propovăduită neamurilor

Un asemenea eveniment este că Evanghelia lui Hristos va trebui să se propovăduiască la întreaga creatură. „Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul” (Matei 24:14). Aşadar, această Evanghelie a lui Hristos va trebui să fie propovăduită în întreaga lume ca şi mai înainte, încât oamenii ce alcătuiesc neamurile cele diferite să cunoască adevărul lui Hristos. Şi atunci va fi sfârşitul. Aşa cum percepem, acesta este un eveniment care se va împlini şi se va petrece numaidecât. Prin urmare, va trebui să aşteptăm când Evanghelia Împărăţiei lui Hristos va fi mărturisită la toate neamurile. Aici este nevoie de atenţie. Domnul [Iisus] nu spune că Evanghelia Sa va fi acceptată de către toţi oamenii, ci spune că Evanghelia Sa se va propovădui în întreaga lume.

 

Biserica lui Hristos – Biserica misionară

Care este astăzi starea lumii în afara propovăduirii şi cunoaşterii Evangheliei? Ştim că există încă multe părţi ale lumii care nu au auzit încă de Evanghelia lui Hristos. În Africa şi în Asia mai cu seamă, milioane de oameni ce aparţin altor religii, nu au reuşit să cunoască şi să asculte Evanghelia lui Hristos.

Biserica lui Hristos este între altele o Biserică misionară. Aşadar, Biserica este cea care are în desfăşurarea şi în mersul ei misionar, pe misionarii ce acţionează pe [diferite] continente şi la [diferite] popoare, care până acum nu au cunoscut adevărul lui Hristos. Noi, creştinii ortodocşi suntem, ar spune cineva, premergătorii spre ceea ce s-ar numi misiune în afară [misiune externă].

Astăzi există eşaloane misionare care sunt încadrate atât pe continentul negru al Africii, cât şi în Asia îndepărtată. Misionarii noştri activează ca să facă cunoscută Evanghelia şi adevărul cel dezvăluit oamenilor ce sunt idolatrii şi nu cunosc încă adevărul Evangheliei. Însă, ar trebui să spunem că suntem la distanţă mare de clipa aceea, şi din acest semn, oricine ar putea să susţină opinia că Evanghelia este deja cunoscută în întreaga lume. Dacă comparăm elementele actuale, cu cele care existau în începuturile veacului vom vedea cu adevărat un progres impresionant, fiindcă acum Biserica oferă în întreaga lume acele mijloacele prin care se ascultă cuvântul lui Dumnezeu.

 

Misiunea Bisericii

Astăzi există şi funcţionează staţii de radio religioase, canale de televiziune ale Bisericii, oferind miilor [de ascultători] emisiuni religioase de interpretare a cărţilor [sfinte], şi desigur, în vârful ediţiilor este Cartea Vieţii: Sfânta Scriptură. Exemplarele ei ajung astăzi la un număr de miliarde de oameni, scrise în o sută de limbi şi dialecte. Aceasta înseamnă că Evanghelia se răspândeşte, şi cel ce doreşte să cunoască adevărul Evangheliei are o asemenea posibilitate. Există deci, un progres impresionabil în această realitate, ar spune cineva, dar desigur, suntem la distanţă mare de clipa aceea în care vom putea să susţinem într-adevăr, că în întregul pământ s-a mărturisit Evanghelia.

[traducere din limba neo-greacă de Drd. Alexandru Prelipcean, după: Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Elade, H deutera parousia, G eddosi, Ekd. Xrisopigi, 2007, cap. „To kyrigma tou Evangheliou s’olo ton kosmo”, pp. 67-69. Ideile pasajelor aparţin traducătorului]

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propovăduirea evangheliei în întreaga lume.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Propovăduirea evangheliei în întreaga lume5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei