sâmbătă, 27 nov 2010 - Anul XV, nr. 280 (4571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În numele credinţei

Pelerinaj la biserica de la Spitalul Vechi, unde este adusă mâna Sfântului Mercurie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de miercuri, 24 noiembrie, şi până la sfârşitul acestei luni, pe 30 noiembrie, Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi este loc de pelerinaj. Aici au fost aduse din Grecia, de către o delegaţie de preoţi, moaşte ale Sf. Mercurie, respectiv mâna Sfântului, spre închinare, folos duhovnicesc şi trupesc.

Părintele Constantin Diaconaşu a scos spre închinare în biserica pe care o păstoreşte, alături de racla cu mâna Sfântului Mercurie, şi racla cu moaşte ale Sfântului Ierarh şi Martir Ciprian, izbăvitorul de farmece, vrăji şi duhuri necurate, astfel că zeci de suceveni au posibilitatea să se roage celor doi sfinţi.

Fiecare credincios care ajunge lângă raclele celor doi sfinţi este miruit şi primeşte o iconiţă sfinţită cu schipul Sfântului Mercurie. Tot în această biserică, se află moaşte aparţinând mai multor sfinţi, peste 70, care sunt păstrate permanent în biserică, spre folosul celor care se închină şi se roagă lui Dumnezeu prin intermediul sfinţilor.

 

Închinarea sinceră şi cu credinţă la moaşte ne pune în legătură directă cu sfântul respectiv

Închinarea la moaşte nu este un gest spiritual inutil. El este oarecum primitiv dar este cât se poate de eficient din punct de vedere spiritual.

Domnul îngăduie şi chiar recomandă asta pentru că cei mai mulţi oameni sunt încă atât de departe de a înţelege cum funcţionează lumea aceasta şi care este legătura cu cealaltă şi cu cei care sunt acolo încât şi cel mai mic ajutor, şi cea mai primitivă sau grosieră apropiere de Dumnezeu este binevenită.

Ori de cate ori de gândim intens la ceva, la orice, suntem puşi în legătură cu acel lucru sau fiinţă. 

Închinarea sinceră şi cu credinţă la moaşte ne pune în legătură directă cu sfântul respectiv. 

Nu trebuie neapărat să ne închinăm la moaşte pentru a obţine binecuvântarea sau comuniunea cu acel sfânt, acest lucru îl putem obţine şi altfel şi în altă parte, dar totuşi închinarea cu credinţă şi iubire aduce binecuvântarea sfântului şi comuniunea cu acesta”. (http://nibiru-sfarsitul-lumii.blogspot.com/2010/04/despre-inchinarea-la-moaste.html)

Moaştele Sf. Mercurie vor sta la Suceava până pe 30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat), la ora 19:00. În zilele de 28 şi 30 noiembrie, soborul de preoţi de la Athena, care au adus mâna Sfântului Mercurie, va oficia Sfânta Liturghie.

Părintele Constantin Diaconaşu ne-a reamintit că în biserică se află o raclă cu 72 de moaşte de Sfinţi, printre care: Sf. Ap. Andrei al românilor, din Sf. Ana, Sf. Arhidiacon Ştefan, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Trei Ierarhi, Sf. Haralambie, Sf. Pantelimon, Sf. Dimitrie, Sf. Gheorghe, Sf. Alexandru, şi recent aduse de la Atena, Sf. Ciprian şi Sfânta Marina. În biserică se află şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care este de mare folos celor care cred în puterea Fecioarei Maria, ca mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu şi a fiului ei, Iisus Hristos.

Biserica din curtea Spitalului Vechi are rolul de alinare a durerilor celor aflaţi în suferinţă, pe un pat de spital, dar nu numai.

Biserica are două hramuri, în ziua de „Sf. Nicolae” şi în ziua de „Izvorul Tămăduirii”. Nu este întâmplătoare această alegere, pentru că Maica Domnului este mijlocitoarea noastră, a tuturor spre Dumnezeu şi ea poate fi numită ca „izvor al tămăduirii” pentru noi cei păcătoşi. Cei care îşi pun nădejdea în Ea nu se poate să nu reuşească.

 

Sfântul Mercurie, mucenicul biruinţei creştine prin excelenţă

Sfântul Mare Mucenic Mercurieeste prăznuit la 25 noiembrie. Sf. Mucenic Mercurie a trăit pe vremea împăraţilor Deciu şi Valerian în anii 255 şi se trăgea după neam din Răsărit, fiind fiu al unui oarecare scit ce se numea Gardian. Fiindcă odată a biruit pe barbari, căci se arătase înaintea lui îngerul Domnului, şi a insuflat în inima lui îndrăzneală şi bărbăţie, pentru aceasta a fost ridicat la vrednicia de arhistrateg, adică general ori voievod.

Sfântul Mucenic Mercurie este unul dintre cei mai mari mucenici din primele veacuri creştine. Este mucenicul biruinţei creştine prin excelenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pelerinaj la biserica de la Spitalul Vechi, unde este adusă mâna Sfântului Mercurie.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Pelerinaj la biserica de la Spitalul Vechi, unde este adusă mâna Sfântului Mercurie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei